1 Ekim 2014 Çarşamba

Kremalı Mantarlı Sucuklu Makarna Tarifi


Kremalı Mantarlı Sucuklu Makarna

Makarnayı hergün her türlü yerim diyenlerdenseniz ve malzemeleri karıştırarak yemekten hoşlanıyorsanız bu tarif tam size göre. Krema yerine beşamel sosla da pişirilebilecek (ki yaz aylarında olsaydık kesinlikle öyle yapardım), isteğinize göre daha hafif bir hale getirebileceğiniz bir makarna tarifi paylaşıyorum. Eğer gene de ağır olacağını düşünüyorsanız sucukları ızgara yapıp yağını akıttıktan sonra da ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:

1 paket midye makarna

10-12 adet orta boy mantar

8-10 dilim sucuk

2-3  diş sarımsak

1 küçük kutu krema

Kırmızı pul biber

1 çorba kaşığı nane

1 çorba kaşığı fesleğen

Tuz

Karabiber

İsteğe göre rendelenmiş kaşar








 Yapılışı:

Öncelikle makarnayı haşlayalım. Ben tencerede suyu kaynadıktan sonra tuz ve yağ ekleyip makarnayı ekliyorum ve suyunu çekene kadar pişiriyorum. Ancak isterseniz makarnayı haşladıktan sonra tencerede yağ eriterek de makarnaları pişirebilirsiniz. Ardından farklı bi kapta krema ile mantar, sarımsak ve sucuğu karıştırıp 10-15 dakika pişirelim ve baharatları ekleyelim. Tüm malzemeleri tencerede birleştirip bir kaç dakika pişirmeye devam edelim. Eğer isterseniz makarnayı bu şekilde de servis edebilirsiniz, fakat ben malzemeleri fırın kabına boşaltıp üzerine kaşar rendelemeyi tercih ediyorum. Kaşarı üzerine ekledikten sonra yaklaşık 10-15 dakika 180 derece fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder