Kremalı Mantarlı Sucuklu Makarna
Makarnayı hergün her türlü yerim diyenlerdenseniz ve
malzemeleri karıştırarak yemekten hoşlanıyorsanız bu tarif tam size göre. Krema yerine beşamel sosla da pişirilebilecek (ki yaz
aylarında olsaydık kesinlikle öyle yapardım), isteğinize göre daha hafif bir
hale getirebileceğiniz bir makarna tarifi paylaşıyorum. Eğer gene de ağır
olacağını düşünüyorsanız sucukları ızgara yapıp yağını akıttıktan sonra da
ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 paket midye makarna
10-12 adet orta boy mantar
8-10 dilim sucuk
2-3 diş sarımsak
1 küçük kutu krema
Kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı fesleğen
Tuz
Karabiber
İsteğe göre rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
Öncelikle makarnayı haşlayalım. Ben tencerede suyu
kaynadıktan sonra tuz ve yağ ekleyip makarnayı ekliyorum ve suyunu çekene kadar
pişiriyorum. Ancak isterseniz makarnayı haşladıktan sonra tencerede yağ
eriterek de makarnaları pişirebilirsiniz. Ardından farklı bi kapta krema ile
mantar, sarımsak ve sucuğu karıştırıp 10-15 dakika pişirelim ve baharatları ekleyelim. Tüm
malzemeleri tencerede birleştirip bir kaç dakika pişirmeye devam edelim. Eğer
isterseniz makarnayı bu şekilde de servis edebilirsiniz, fakat ben malzemeleri
fırın kabına boşaltıp üzerine kaşar rendelemeyi tercih ediyorum. Kaşarı üzerine
ekledikten sonra yaklaşık 10-15 dakika 180 derece fırında pişirdikten sonra servis
edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder