7 Ekim 2014 Salı

Fırında Ekşi Elmalı Somon Tarifi

Fırında Ekşi Elmalı Somon
Balık benim için vazgeçilmez bir gıdadır. Balığın her çeşidini çok severim ve mevsimine göre takip edip almaya özen gösteririm. Somon en çok sevdiğim ve yemekten keyif aldığım balıklardan biri. Özellikle ilk bahar aylarında çok lezzetlidir ancak her mevsimde çok rahat bulunabilen bir balık türüdür. Kızartması çok ağırdır, ızgara,fırın ve buğulama olarak pişirme alternatifleri vardır. Ben bu tarifimde fırında ekşi elma ile pişiriyorum, siz isterseniz yanına patates ve soğan halkaları da ekleyebilirsiniz.
 
Malzemeler:
2 parça somon fileto
1 yeşil ekşi elma
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
 Yapılışı:
Somon filetoları bir kapta sarımsak, tuz, karabiber ve az miktarda yağ ile karıştıralım. Yağlı kağıt konulmuş olan fırın tepsisine yerleştirelim. Elmaları dilimleyerek üzerlerine ve yanlarına yerleştirelim. Fırın tepsisine az miktarda su ekleyelim, böylece balık pişerken kurumamış olur. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin. Somonu salata ve makarna ile servis edebilirsiniz. Ben rokalı ve peynirli spagetti üzerinde servis etmeyi tercih ediyorum.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder