Fırında Ekşi
Elmalı Somon
Balık benim için
vazgeçilmez bir gıdadır. Balığın her çeşidini çok severim ve mevsimine göre takip
edip almaya özen gösteririm. Somon en çok sevdiğim ve yemekten keyif aldığım
balıklardan biri. Özellikle ilk bahar aylarında çok lezzetlidir ancak her
mevsimde çok rahat bulunabilen bir balık türüdür. Kızartması çok ağırdır,
ızgara,fırın ve buğulama olarak pişirme alternatifleri vardır. Ben bu tarifimde
fırında ekşi elma ile pişiriyorum, siz isterseniz yanına patates ve soğan
halkaları da ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
2 parça somon
fileto
1 yeşil ekşi elma
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Somon filetoları
bir kapta sarımsak, tuz, karabiber ve az miktarda yağ ile karıştıralım. Yağlı
kağıt konulmuş olan fırın tepsisine yerleştirelim. Elmaları dilimleyerek
üzerlerine ve yanlarına yerleştirelim. Fırın tepsisine az miktarda su
ekleyelim, böylece balık pişerken kurumamış olur. Önceden ısıtılmış fırında 200
derecede yaklaşık 30 dakika pişirin. Somonu salata ve makarna ile servis
edebilirsiniz. Ben rokalı ve peynirli spagetti üzerinde servis etmeyi tercih
ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder