7 Ekim 2014 Salı

Fırında Shnitzel ve Patates Tarifi

Fırında Shnitzel ve Patates
 
Tavuk yemeği denilince benim aklıma ilk gelen ve en çok tercih ettiğim tavuk yemeyi shnitzeldir. Etrafımda tabi eğer vejeteryan değilse shnitzel sevmeyen birini henüz görmedim. Yapılışı çok pratik olmasına rağmen kızartma olduğu için eskiden çok sık pişirmeyi tercih etmezdim ancak fırında pişirerek de çok güzel ve hafif bir tat elde edebildiğim için canım her çektiğinde pişirebiliyorum. Aynı şekilde patatesi de kızartma yapmak yerine tavuk için hazırladığım harcı patates için kullanarak fırında beraber pişiriyorum.

Malzemeler :
 
 
2 parça tavuk göğsü
2 orta boy patates
Mayonez
Galeta unu
Sıvı yağ
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
 
Yapılışı :
Öncelikle bir kaba 3-4 çorba kaşığı mayonez koyalım, bir diğer kaba da 1 su bardağı galeta ununu,rendelenmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi , kırmızı pul biberi koyalım. Patatesleri elma dilim doğrayalım, isteğe göre tavukları da minik parçalara bölelim. Tavukları ve patatesleri önce mayonez  kabına boşaltarak iyice karıştıralım. Ardından tavuk ve patatesleri diğer harç karışımına boşaltalım ve hepsini karıştırıp üzerlerine eşit olarak yapışmasını sağlayalım. Yağlı kağıt konulmuş tepsiye yayalım. Üzerine sıvı yağ gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim. İsteğe göre yanında cips ve noodle servis edebilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder