Fırında Shnitzel
ve Patates
Tavuk yemeği
denilince benim aklıma ilk gelen ve en çok tercih ettiğim tavuk yemeyi shnitzeldir.
Etrafımda tabi eğer vejeteryan değilse
shnitzel sevmeyen birini henüz görmedim. Yapılışı çok pratik olmasına rağmen kızartma
olduğu için eskiden çok sık pişirmeyi tercih etmezdim ancak fırında pişirerek
de çok güzel ve hafif bir tat elde edebildiğim için canım her çektiğinde
pişirebiliyorum. Aynı şekilde patatesi de kızartma yapmak yerine tavuk için
hazırladığım harcı patates için kullanarak fırında beraber pişiriyorum.
Malzemeler :
2 parça tavuk
göğsü
2 orta boy patates
Mayonez
Galeta unu
Sıvı yağ
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
2 orta boy patates
Mayonez
Galeta unu
Sıvı yağ
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Öncelikle bir
kaba 3-4 çorba kaşığı mayonez koyalım, bir diğer kaba da 1 su bardağı galeta
ununu,rendelenmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi , kırmızı pul biberi koyalım. Patatesleri
elma dilim doğrayalım, isteğe göre tavukları da minik parçalara bölelim.
Tavukları ve patatesleri önce mayonez
kabına boşaltarak iyice karıştıralım. Ardından tavuk ve patatesleri diğer
harç karışımına boşaltalım ve hepsini karıştırıp üzerlerine eşit olarak
yapışmasını sağlayalım. Yağlı kağıt konulmuş tepsiye yayalım. Üzerine sıvı yağ
gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar 200
derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim. İsteğe göre yanında cips ve noodle
servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder