2 Aralık 2013 Pazartesi

Kitkat'lı Bonibon Pasta Tarifi



Kitkat'lı Bonibon Pasta


Kardeşimin doğum günü için renkli ve eğlenceli bir pasta yapmaya karar verdim. Kalorisi biraz fazla, o yüzden yerken vicdan azabı hissedebilirsiniz ancak özel bir gün için yapılmış olması yememiz için yeterli mazereti sunuyor hem de görüntü o kadar güzel ki albenisinden dolayı kalorisi kolaylıkla göz ardı edilebilir. Ayrıca pastanın daha hafif olması için pandispanya kek ve iki katta krem şanti kullanmak yerine de keklerin ortasına muhallebi yapabilirsiniz.






Malzemeler:

Kek için,

3 yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
İsterseniz 1 çorba kaşığı kakao da ekleyebilirsiniz.


Orta kattaki muhallebi için,

1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
3/4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya

Üzeri için,

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
3-4 kutu bonibon



Yapılışı :

170 derecede yaklaşık 45 dakikada pişirdiğiniz pandispanya keki ortadan ikiye bölün. Kekin daha yumuşak olmasını istiyorsanız biraz sütle ıslatabilirsiniz.

Pişirdiğiniz muhallebiyi 1. kekin üzerine yayıp, üzerine muz veya istediğiniz herhangi bir meyveyi dizin. Ardından 2. parça keki üzerine kapatıp krem şantiyi yayın. Bonibonların krem şantiye rengini vermemesi için servis aşamasından önce dizebilirsiniz.

Kek yüksek olmadığı için, çikolataları ortadan ikiye eşit bir şekilde bölün ve pastanın etrafına yerleştirin.  (Ben kekin etrafını bir miktar sarelle ile kapladım böylece çikolatalar pastaya çok rahat yapıştı)

Son olarak pastanın etrafına kurdele bağlayabilirsiniz. Böylece hem çikolataların kaymasını önlemiş olursunuz hem de daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder