Uzun zaman boyunca Starbucks’ta spor sonrası kahvenin yanında büyük keyifle yediğimiz granola barı evde denemeye karar verdim. Kendime aile ve arkadaş çevresinden yaklaşık 10 kişilik bir jüri grubu oluşturduktan sonra denemeler yapmaya başladım ve herkesin oyunu verdiği 3. Granola bar tarifini paylaşmaya karar verdim.
Malzemeler :
2,5
su bardağı yulaf ezmesi
1/4
su bardağı keten tohumu
1/2 su
bardağı susam
1/2 su bardağı
hindistan cevizi
1 su bardağı
kuru meyve karışımı (kuru üzüm,hurma,kayısı olabilir)
1 su bardağı
ceviz ve fındık karışımı
2 çay
kaşığı tarçın
1
çay kaşığı tuz
1
paket vanilya
Öncelikle
verilen tüm bu kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Daha sonra
2 çorba
kaşığı esmer şekeri erittikten sonra,
1
çorba kaşığı balı,
1 çorba
kaşığı pekmezi,
2 çorba
kaşığı sarelleyi de ekleyerek kuru malzemelerin üzerine ekleyin.
Tüm
malzemelerin birbirine çok iyi karışabilmesi için ben eldiven kullanarak
karıştırdım, böylece daha karıştırırken tüm malzemeler birbirine yapıştı.
Karışımı
yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yayın, iyice bastırarak düzleşmesini ve
sıkışmasını sağlayın. 160 derecede 20 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder